dinsdag, januari 02, 2007

Weirdest newyear ever...


jip dat was het zeker. ALvast een gelukkig nieuwjaar aan u allen!!!! (a happy newyear to you all!). Zo, nieuwjaar, wat waren de plannen...we gingen uit eten in de Indiër, en dat was gezellig en lekker, we kregen zelfs een drankje van het huis! Die whisky smaakte dubbel ook al was't een enkele!
Vervolgens door de kou (want het was hier koud geworden) naar Oceana waar we onze oudejaarsnacht zouden doorbrengen (idd zouden). Wij met ons tienen naar daar, in de rij aangeschoven en toen we aan de beurt waren mochten Tino en Luc niet binnen wegens te 'casual' gekleed...schoenen van luc waren niet sjiek genoeg en tino zijn t-shirt mocht ook niet binnen. Stom natuurlijk, ik naar de kassa en gezegd dat er op de website geen dresscode stond (effectief niet, het stond ook niet op het ticket, het vakje dresscode was niet ingevuld), de dame in kwestie geloofde me niet, zelfs niet toen ze het bewijs zwart op wit zag, enfin, een heel gediscussiëer in grote drukte, uiteindelijk effe terug naar buiten gegaan om te bespreken wat we zouden doen, want ja, we moesten overleggen. wij dus met z'n allen naar buiten en proberen wat te regelen zodat Tino en Luc mss iets anders konden aan gaan doen bij ons thuis. Intussen had ik beseft dat die madam aan de kassa nog altijd mijn papier had. Dat was dus een toegangsticket van 8 mensen...ik onmiddellijk naar de security en het geval uitgelegd, die mannen waren niet echt gepresseerd dus dat was effe wachte (intussen nog 5£ op de grond gevonden), na even kwamen ze melden dat het doorgegeven was en dat ik gewoon moest zeggen wie ik was en we mochten binnen, maar...we zaten nog met het geval tino en luc, die niet binnen mochten met hun casual kledij...en de tijd tikte maar verder richting 2007.
Uiteindelijk zijn Maria, CHarlie en Daniella binnengegaan met een ticket voor twee personen (dat ik extra had voor Maria en Charlie)...en wij (de rest) zijn naar Lloyds gegaan (een andere "club" annex "Bar" waar tino en luc wel binnen mochten, hoewel tino zijn bloes moest uitdoen:))en daar iets gaan drinken. We (ik toch) hadden halvelings verwacht dat Charlie, Daniella en Maria daar nieuwjaar zouden vieren maar dan terug naar ons zouden komen om gezellig samen te zijn....niet dus. Annelies en ik hebben gestuurd waar we zaten maar wegens de grote nieuwjaars - sms drukte ... zijn die dingen te laat toegekomen natuurlijk.
Enfin, toen het zo wat tien voor twaalf was begon men daar met een beeld van de Big Ben af te tellen, wij allemaal verbaasd maar goed, toch maar meedoen...en dat was dus te vroeg:) Even later kwam dan de échte Big ben in beeld en was het nieuwjaar!!!!(voor de tweede keer;)).
Na een tijdje kreeg ik telefoon van Charlie die opnieuw bij ons thuis stond, blijkbaar hadden ze even in Oceana geweest (daar nieuwjaar gevierd) en dan had Maria haar vriendje opgebeld of die haar kwam halen en hebben ze CHarlie bij ons afgezet...wantja, die wisten niet waar wij zaten...
Charlie is dan nog naar Lloyds gekomen en aldaar hebben we nog gevierd tot het tijd werd om naar huis te gaan. Samen zijn we dan met z'n achten (Daniella is in Oceana gebleven met de doven van Bristol) naar ons stekkie gekomen. Hier hebben we nog wat gedronken en zijn we in de vroege ochtend gaan slapen...Charlie en Tino waren wel wat beschonken...en charlie heeft dat benadrukt door in de zetel over te geven...jah...:d wat doe je daarmee?
enfin, de ochtend erna heeft ie wel netjes alles zelf opgeruimd(enfin de zetel zelf gekuist, de rest was voor't wasmachien en wrsl is één dekentje niet meer te "redden"), dus dat was dan wel ok, alhoewel ie nog altijd sorry moet zeggen.

Dat was nieuwjaars-avond...:)
vooralsnog de raarste ooit:d
De dag erna hebben we niet te veel gedaan:d we wilden allemaal samen naar de Clifton Brug maar toen we wilden vertrekke begon het te giéten, dusja, dat nodigt niet uit. Lekker lang en lui blijven liggen en toen de regen wat optrok zelf vertrokken naar de brug, vervolgens wat gaan drinken om dan terug naa rhuis te komen, Tino en Anneleen te laten koken en 't was nog lékker ook. Vervolgens nog wat spelletjes gespeeld en heerlijk 't bedje in gedoken.
Vandaag zijn we naar Bath geweest en zijn we er in geslaagd gràtis de Romeinse Thermen te bezoeken. Die Thermen zijn nog échte, overgebleven en volledig operationeel (enfin, 't wordt niet gebruikt maar 't zou wel kunnen). Gratis, want ik ging de prijs vragen (annelies tolkt van Nederlands naar VGT en ik van ...Nederlands<->Engels<->VGT (met ondersteuning van Annelies;))) en de bediende aan de kassa had ons zien gebaren en vroeg hoeveel doven er waren, ik zei 4 van de 7, en vervolgens zei ie: "ok, there's no admission, it is free, is it BSL?", waarop ik zeg dat 't VGT is en we een boekje krijgen met de uitleg in't engels van de dingen die we zouden zien. Zij die hoorden kregen zo'n telefoon ding met knopjes voor de uitleg. Later kregen ze de uitleg op 'n officieel blad in't nederlands, dus dat was ook goed.
Bath is trouwens heel mooi en gezellig, kleiner als bristol, maar enorm veel sfeer.

Nu is't eten, nog iets gaan drinken (jaja, drinken is een belangrijke bezigheid;)) en dan bedje in. Morgen vertrekken Tino en Anneleen zowel als José, Luc en Tom, die in een jeugdberherg verbleven. En dan is't rust...enfin, opnieuw werken en vooral hopen dat er werk is:)

Rob

1 opmerking:

Anoniem zei

hello,
gelukkig 2007 voor u beiden. Florette en ik hebben afgesproken om te komen neuzen van 27 tot en met 30 april, dus logies voor 3 nachten. Kijk al maar eens rond, bevestiging van deze data volgt nog.

groetjes, uw lieve tante Lieve