dinsdag, december 05, 2006

The night it snowed in Rio

dat is het thema van "the christmas company" (onderdeel van SoDexHo UK) en dus ook het thema van drie weken lang Team leader zijn. Raar thema, jip vonden wij ook, en het blijkt dat het ook raar is;) Maar ik moet bij het begin beginnen. (logisch)
Vandaag was het dus training. We moesten samenkomen in het kantoor van Blue Arrow waar we gebrieft werden. De briefing bestond uit enkele papieren tekenen dat we bevoegd zijn om alcohol te schenken en zo van die dingen. Enfin, we kregen een speech van Sian (ik dacht dat het Shawn was, maar ge spreekt het zo uit, geschreven is het dus Sian) waarin ze meldde dat ze eistte dat we onze job goed deden want anders dan kreeg zij op haar dak, enfin, the usual eigenlijk. We gingen dan per bus naar Ashton Court (een poepsjiek brits kasteeltje iets verder in Bedminster, als we uit ons raam leunen zien we het) alwaar een reusachtige Marquee tent (zie festivals zoals Pukkelpop) neergepoot was (is) (en écht wel reusachtig) en waarin elke avond zo 'n 700 mensen en meer zullen genieten van een maaltijd en animatie. We kregen van een jongedame Astra (jip ik dacht hetzelfde) een briefing over wat van ons teamleaders (9 in't totaal) verwacht word. Simpel eigenlijk, een oogje in't zeil houden over de tafels die je toebedeelt krijgt (6-tal) en uw personeel taken geven en zelf ook werken natuurlijk. Daarna zijn we begonnen aan de "lay-up" neen, geen basketball term, maar dus het bestek en consoorten op de tafels leggen conform de etiquette. Was wel vlotjes gegaan, en morgen vanaf kwart voor vijf, tadaaaa, worden we verwacht om te werken! Er zal 735 man (en vrouw) aanwezig zijn 's avonds en we moeten met ons negenen zorgen dat die allemaal tegoei gevoed worden (wederom, conform de etiquette....) spanneeeeeeeeeuuund:)
nu, hoe het gaat hoort u donderdag, want dan is er niks te doen. Het is dus élke dag vanaf vrijdag (buiten zondag) tot en met de 18de waar er dan nog twee dagen volgen (20 en 22 dec) met een dag pauze tussen. Het is "nationwide" zoals ze zeggen, dus over heel Engeland worden dergelijke evenementen georganiseerd door The Christmas Company.
De dansers hebben zich opgewarmd, maar de danserressen waren vooral boeiend;), hoewel de muziek to-taal niet Braziliaans was en er vooral Spaans in voorkwam (ik merkte natuurlijk op dat ze daar Portugees spreken...scheve blikken alom). Ook komt er geen sneeuw aan te pas, k heb dan maar geklaagd dat sneeuwkanonnen toch wel te veroorloven zijn aangezien het zo 'nationwide' is...maar aan hun blikken van 'don't go there' kan ik me inbeelden dat ze daar al vaak over gebakkeleid hebben en dat de 'not in favor of snowcannons' groep gewonnen heeft:)
Enfin, k heb er zin in!

Haddouch!
Rob

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Elloow, die Robbe. Blijkbaar wil je niet onderdoen voor Annelies met het schrijven van verslagen. Kan het net nog allemaal gelezen krijgen. Ik heb de indruk dat tegen de tijd dat je NI nummer in orde is... je het niet meer nodig hebt. Mens erger je niet, denk maar na regen komt... nog meer regen :-P
Ben benieuwd hoe het zal gaan als team leader. Toch niet te onderschatten hoor, zeker voor de eerste keer een dergelijk evenement. Enfin, Ma zegt dat je nu baas daar bent dus... laat de boel maar draaien hé.
Groetjes en tot lezens.

Rob M. zei

llo

als ons ma denkt dat ik baas ben, laat ze dat maar denken dan ;) ben een heel klein beetje baas:) maar kheb nog veel meer bazen boven mij:p
graçias